vegetarisk mad

Vegetarisk mad

 

Som vegetar kan det mange gange føltes udfordrende at finde vegetarisk take-away mad. Enten så er der ikke mange valgmuligheder, ellers så er det kedeligt. Prisen på vegetarisk mad kan også være ret høj, sammenlignet med junkfood alternativer.  

Vegetarisk mad behøver hverken at være kedeligt, ensformigt eller dyrt. Hos The Bagel House løser vi dette problem ved at tilbyde lækre vegetariske alternativer til rimelige priser, hvor man har masser af valgmuligheder.

Uanset om du allerede er vegetar eller blot ønsker at tilføje mere grønt mad til din kost, så er The Bagel House perfekt til dig. Lad os udforske den spændende verden af vegetarisk mad sammen!

Hvad er vegetarisk mad?

Hvad er vegetarisk mad egentlig, og hvad indebærer det? Vegetarisk livsstil handler om at spise grøntsagsbaseret mad og undgå kødprodukter. Det kan være en del af en sund livsstil, og det har en positiv indvirkning på miljøet og dyrevelfærd.

I en vegetarisk kost modsat den veganske, må man gerne spise animalske produkter så som mælkeprodukter og æg, dog udelukker man kød. Ved at vælge en vegetarisk livsstil har du muligheden for at eksperimentere med forskellige smage og ingredienser. 

Fordele ved vegetarisk kost

Som vi nævnte tidligere, så er vegetarisk mad ikke kun sundt og nærende, men det kan også have en positiv indvirkning på miljøet og dyrevelfærden. Udover at være en bæredygtig livsstil, så har en vegetarisk kost også utroligt mange sundhedsmæssige fordele. Ved at spise sunde vegetariske retter, vil du øge din indtagelse af fibre, vitaminer og mineraler. Det gør det nemmere at opretholde en sund vægt, mindske inflammation i kroppen og mindske risikoen for diverse kroniske sygdomme.

Når du vælger en vegetarisk livsstil, så vil du også opdage, at der er masser af proteinrige vegetariske alternativer, der kan give dig den nødvendige mængde protein. Alt i alt vil du opleve en øget følelse af velvære og sundhed, når du skifter til en vegetarisk kost.

Udover de økonomiske fordele ved at spise grøntsagsbaseret mad, så er det også en investering i dit helbred og miljøet omkring dig. Det er en win-win situation, når man spiser sunde vegetariske retter.

Protein i vegetarisk mad

Vi ved, at mange har en bekymring om, hvorvidt en vegetarisk kost kan opfylde deres proteinbehov. Hos The Bagel House behøver du ikke at bekymre dig om dette. Vi tilbyder bl.a. falafel som er lavet af kikærter og bønner, hvilket er rige proteinkilder. Vi har også vegetarbøf, hvis falafel ikke falder i  din smag. Hos os har vi mange nærende alternativer når det kommer til proteinrigt vegetarmad!

Derudover kan du også kombinere fødevarer for at opnå en sund og proteinrig vegetarisk kost. Det er også vigtigt at huske på, at de fleste mennesker i den vestlige verden i gennemsnit spiser mere protein end nødvendigt. Så længe du spiser en varieret vegetarisk kost, vil du kunne opfylde dit proteinbehov.

Frokost- og aftensmadsideer

Hvad skal jeg spise til frokost i dag? Eller hvad skal jeg spise til aftensmad i aften? Det er to spørgsmål, som mange af os stiller os selv dagligt. Og hvis du er på udkig efter ideer til sunde og lækre vegetariske frokost- og aftensmadsretter, så er du kommet til rette sted.

Hos The Bagel House har vi nemlig talrige valgmuligheder. Du kan fx prøve vores lækre bagels, som vi er kendt for. Vi har også ligeså gode sandwichs og wraps. Hvis du er mere til salater, så tilbyder vi også friske salater. Som alternativ kan du prøve vores sunde snacks, som er lige så velsmagende og nærende. 

Hos The Bagel House har vi også et udvalg af forfriskende drikke, som er vegetar venlige. Vi har fx friskpresset juice og smagfulde smoothies.

Vores friskpresset juice er en velsmagende og næringsrig drik lavet ved at ekstrahere saften fra friske frugter og grøntsager. Denne forfriskende drikkelse er rig på vitaminer, mineraler og antioxidanter. Prøv eksempelvis vores Tropical Passion. 

Vores smoothies er lavet ved at blande friske frugter eller bær med yoghurt, juice eller mælk. Den cremede konsistens og fyldige smag gør dem til en ideel måde at nyde et næringsrigt måltid eller snack. Desuden er er vores sunde og lækre smoothies er fulde af vitaminer og mineraler. Prøv for eksempel vores Strawberry Delight. 

Uanset hvad du er i humør til, har vi masser af inspiration til sunde og lækre vegetariske retter. Så tøv ikke med at komme forbi The Bagel House, hvor al vores udvalg er næringsrigt og velsmagende!

Tjek vores andre blogindlæg ud ved at trykke på knappen nedenunder, hvor du kan læse om plantebaseret kost eller vegansk mad.