plantebaseret kost

Plantebaseret kost

 

Hvad er plantebaseret kost og hvorfor er det blevet så populært?

Plantebaseret kost er en kost, hvor man primært spiser uforarbejdede planter så som grøntsager, bælgfrugter, frugt, frø, fuldkorn, nødder og kerner. Det som adskiller en plantebaseret kost fra en vegansk eller vegetarisk kost er, at man stadig godt kan spise mejeriprodukter, æg, fisk, kylling og kød. Man reducerer dog stadig sit forbrug af raffinerede fødevarer, animalske fødevarer, mejeriprodukter og æg. 

Det essentielle ved at spise plantebaseret er, at man centrerer sine måltider omkring planter. Ved at spise plantebaseret, så får man en sundere livsstil og mere energi. Den plantebaseret diæt er blevet især populær de sidste par år, da der er sundhedsmæssige og bæredygtige fordele.

Hvilke fordele og ulemper er der ved at spise plantebaseret?

Der er en række fordele ved at spise en plantebaseret diæt, men der kan også være få ulemper man skal være opmærksom på. En af de største fordele der er ved at spise plantebaseret er, at man får en sundere livsstil. Man mindsker risikoen for adskillige sygdomme, så som hjertesygdomme herunder hjerteanfald og hjertekarsygdomme samt andre sundhedssygdomme som fx type 2-diabetes. 

Som tidligere nævnt kan der også være nogle ulemper ved at spise plantebaseret. En ulempe som kan opstå ved at spise plantebaseret, hvor man reducerer eller udelukker visse fødevarer er, at det fører til et underskud af vigtige næringsstoffer, mineraler og vitaminer. Man kan bl.a. udvikle en mangel på B12 og D-vitamin. Det er derfor vigtigt, at man sammensætter sin kost på en måde, hvorpå man får alle disse vigtige stoffer.

Hos The Bagel House har vi både valgmuligheder for veganere, vegetarer og dem som spiser plantebaseret. The Bagel House giver nemlig kunden mulighed for selv at vælge hvad deres bagel, sandwich, wrap eller salat skal indeholde. Vi bruger kun sunde og friske råvarer. Vores mad er velsmagende og nærende, så du behøver ikke at bekymre dig om hvorvidt der er en mangel på nærringsstoffer. Bestil et plantebaseret måltid fra The Bagel House ved at trykke på knappen nedeunder. 

plantebaseret kost